Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najwyższy czas zrobić zakwas, żeby był na wigilijny barszczyk, można także sam zakwas pić codziennie jako znakomite źródło żelaza
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2737
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1261
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 723
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 75
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2737
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1261
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 723
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 75
Składniki
1. warzywa obrać pokroić, wrzucić do słoika lub kamiennego garnka, dodać przyprawy i 1 łyżkę soli, zalać 1 litrem zimnej wody, przykryć gazą, odstawić w ciepłe miejsce na 6-7 dni, na powierzchni będzie się tworzyła pianka, którą trzeba zbierać i codziennie zakwas zamieszać, 2. zakwas rozlać do butelek, przechowywać w lodówce, smacznego