Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najwyższy czas zrobić zakwas, żeby był na wigilijny barszczyk, można także sam zakwas pić codziennie jako znakomite źródło żelaza
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1059
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2970
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1059
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2970
Składniki
1. warzywa obrać pokroić, wrzucić do słoika lub kamiennego garnka, dodać przyprawy i 1 łyżkę soli, zalać 1 litrem zimnej wody, przykryć gazą, odstawić w ciepłe miejsce na 6-7 dni, na powierzchni będzie się tworzyła pianka, którą trzeba zbierać i codziennie zakwas zamieszać, 2. zakwas rozlać do butelek, przechowywać w lodówce, smacznego