Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najwyższy czas zrobić zakwas, żeby był na wigilijny barszczyk, można także sam zakwas pić codziennie jako znakomite źródło żelaza
Dziś dzień hot doga, więc warto poświętować na bogato. Taki wypasiony hot dog...
Odsłon: 31
Dziś dzień hot doga, więc warto poświętować na bogato. Taki wypasiony hot dog...
Odsłon: 31
Składniki
1. warzywa obrać pokroić, wrzucić do słoika lub kamiennego garnka, dodać przyprawy i 1 łyżkę soli, zalać 1 litrem zimnej wody, przykryć gazą, odstawić w ciepłe miejsce na 6-7 dni, na powierzchni będzie się tworzyła pianka, którą trzeba zbierać i codziennie zakwas zamieszać, 2. zakwas rozlać do butelek, przechowywać w lodówce, smacznego