Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najwyższy czas zrobić zakwas, żeby był na wigilijny barszczyk, można także sam zakwas pić codziennie jako znakomite źródło żelaza
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14384
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1672
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16469
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6620
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14384
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1672
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16469
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6620
Składniki
1. warzywa obrać pokroić, wrzucić do słoika lub kamiennego garnka, dodać przyprawy i 1 łyżkę soli, zalać 1 litrem zimnej wody, przykryć gazą, odstawić w ciepłe miejsce na 6-7 dni, na powierzchni będzie się tworzyła pianka, którą trzeba zbierać i codziennie zakwas zamieszać, 2. zakwas rozlać do butelek, przechowywać w lodówce, smacznego