Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najwyższy czas zrobić zakwas, żeby był na wigilijny barszczyk, można także sam zakwas pić codziennie jako znakomite źródło żelaza
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 287
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2416
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 287
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2416
Składniki
1. warzywa obrać pokroić, wrzucić do słoika lub kamiennego garnka, dodać przyprawy i 1 łyżkę soli, zalać 1 litrem zimnej wody, przykryć gazą, odstawić w ciepłe miejsce na 6-7 dni, na powierzchni będzie się tworzyła pianka, którą trzeba zbierać i codziennie zakwas zamieszać, 2. zakwas rozlać do butelek, przechowywać w lodówce, smacznego