Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba jedna z najprostszych zup. Przypomina mi wakacje u wujostwa na wsi. Zawsze jak cioci zostało miesko drobiowe z niedzielnego obiadu robiła tą zupkę.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1088
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3013
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1088
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3013
Składniki
Grzyby wcześniej namaczamy. Kroimy. W garnku zagotowujemy ok 2 litrów wody. Wrzucamy grzyby, liść laurowy, ziele angielskie i czosnek pokrojony w plasterki. Gotujemy ok. 15 min po czym wlewamy zakwas i wrzucamy mięso. Po paru minutach dodajemy śmietanę. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Podajemy gorące.