Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba jedna z najprostszych zup. Przypomina mi wakacje u wujostwa na wsi. Zawsze jak cioci zostało miesko drobiowe z niedzielnego obiadu robiła tą zupkę.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1461
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 526
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1461
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 526
Składniki
Grzyby wcześniej namaczamy. Kroimy. W garnku zagotowujemy ok 2 litrów wody. Wrzucamy grzyby, liść laurowy, ziele angielskie i czosnek pokrojony w plasterki. Gotujemy ok. 15 min po czym wlewamy zakwas i wrzucamy mięso. Po paru minutach dodajemy śmietanę. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Podajemy gorące.