Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca , pożywna i niezwykle apetyczna zupa , przenosząca w lata dzieciństwa.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 76
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 175
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 76
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 175
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
Składniki
Marchewkę, pietruszkę, seler, por, cebulę , obrać pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę , smażyć 2 minuty , dodać marchewkę, pietruszkę, seler, por, smażyć 3 minuty, dodać kiełbasę smażyć 2 minuty. Zalać gorącą gotowaną wodą , dodać liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn, doprawić solą, gotować 15 minut.
Do drugiego garnka wrzucić ziemniaki, zalać wodą, doprawić solą, gotować 8 minut, odlać wodę. Do gotującej się zupy dodać ziemniaki , zakwas , całość gotować 5 minut, doprawić śmietaną , majerankiem , pieprzem, gotować 3 minuty.
Gdy gotuje się zupa jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na połówki. Podawać zupę z 2 połówkami jajka i posypać pietruszką.