Do góry

Zupy Przepis na:

Zalewajka Kaszubska

Zalewajka Kaszubska

Autor:

Przepisów i artykułów: 2599 Ocena: 20499

Dodano:

Odsłon: 2336

Wyborna i smaczna.

Składniki

  • Ziemniaki 1 kg
  • Maślanka 1 litr
  • Boczek wędzony 15 dag
  • Cebula biała 1 szt
  • mąka 1 łyżka
  • Masło 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku
  • Liść laurowy
  • jajka ugotowane według uznania
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zalewajka Kaszubska

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać jednym litrem wody, przyprawić i ugotować do miękkości. Następnie wlać maślankę rozbełtaną z mąką. Na maśle usmażyć pokrojony boczek z cebulą, dodać do zupy, doprawić jeszcze chwilę podgotować, dodać jajka i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń