Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 128
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 225
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 128
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 225
Składniki
W garnku, na rozgrzanym oleju zeszklić drobno posiekane cebule i czosnek. Dodać pokrojonego w półplasterki pora. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę. Troszkę podusić warzywa, mieszać. Dodać bulion. Gotować na wolnym ogniu. Dodać grzyby. Gotować ok 20 min. Dodać żurek z butelki i jeszcze gotować ok 3 min. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku.
Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Na talerzu ułożyć kopczyk kaszy gryczanej. Zalać goracą zupą. Nałożyć spory kleks śmietany i osypać pokrojonym szczypiorem.
Smacznego.