Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11763
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11763
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
W garnku, na rozgrzanym oleju zeszklić drobno posiekane cebule i czosnek. Dodać pokrojonego w półplasterki pora. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę. Troszkę podusić warzywa, mieszać. Dodać bulion. Gotować na wolnym ogniu. Dodać grzyby. Gotować ok 20 min. Dodać żurek z butelki i jeszcze gotować ok 3 min. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku.
Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Na talerzu ułożyć kopczyk kaszy gryczanej. Zalać goracą zupą. Nałożyć spory kleks śmietany i osypać pokrojonym szczypiorem.
Smacznego.