Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zapiekanka ryżowo - dyniowa z gęstym sosem i zapiekanym serem.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3397
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 95
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 831
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 87
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3397
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 95
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 831
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 87
Składniki
Ryż gotujemy na sypko. Odcedzamy. Dynię obieramy. Trzemy na tarce na grubych oczkach. Solimy. Mieszamy z ryżem , sosem sojowym , jajkiem i usmażoną na złoto drobno posiekaną cebulą. Doprawiamy szczyptą chili.
Masę wkładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego lub formy na keks( ja robiłam w silikonowej keksówce ).Wyrównujemy powierzchnię.
Z mąki , masła robimy zasmażkę.Rozprowadzamy ją bulionem.Dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy ciągle mieszając.Dodajemy śmietanę.Doprawiamy solą , pieprzem i cukrem.
Sosem zalewamy formę. Posypujemy startym serem żółtym. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok. 20 minut w 180 C. Przed podaniem posypujemy pietruszką.