Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki mróz i tak daje się we znaki. Gorąco polecamy naszą pyszną rozgrzewającą zupę, którą popełnicie w około 30 min.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9143
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9143
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Kiełbasę kroimy, tak jak lubimy. Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce do jarzyn. Por kroimy w piórka. Ziemniaki kroimy w kostkę. Ząbki czosnku rozgniatamy. Ogórki kroimy w zapałkę. Papryki kroimy w paski. Na rozgrzany olej wrzucamy kiełbasę i czosnek, chwilę smażymy. Następnie dodajemy jarzyny i ziemniaki, chwilę dusimy pod przykryciem, zalewamy gorącym bulionem. Wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie, przyprawy,kaszę, zagotowujemy, zmniejszamy płomień. Po 10 min wrzucamy ogórki, papryki, gotujemy 5 min na dużym ogniu. Następnie dodajemy pomidory wraz z zalewą, gotujemy na silnym ogniu 5 min. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masło rozgrzewamy, dodajemy mąkę, chwilę smażymy, rozrabiamy z wywarem, dodajemy do całości, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Podajemy z jajkiem w koszulce. Jajka zrobiliśmy w szybki sposób. Do salaterek wlewamy po łyżce octu, zalewamy wrzątkiem, robimy wir i wbijamy do każdej po 1 jajku. Salaterki przykrywamy folią aluminiową. Po około 7 min (w zależności od wielkości jajek) wyławiamy.