Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zarzutka inaczej staropolski kapuśniak. Z młodej kapusty tzw parzybroda.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Ziemniaki obrałem ,umyłem i pokroiłem na dość duże kawałki (u mnie młode ,średniej wielkości pokrojone na ćwiartki). Ziemniaki zalałem 1,2 l wrzątku ,dodałem vegetę ,pieprz ,liść laurowy ,gotowałem do miękkości. Kapustę posiekałem i wraz sokiem i suszonym grzybem dodałem do ziemniaków. Gotowałem do miękkości kapusty. Boczek pokroiłem w kostkę i razem z cebulą (również pokrojoną w kostkę) zrumieniłem na suchej patelni ,dodałem do zupy. Doprawiłem solą i pieprzem ,obficie posypałem posiekaną natką pietruszki.