Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na danie ze szparagami. Sezon w pełni.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 8102
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 8102
Składniki
Mięso cielęce zmieliłem na małych oczkach. Wymieszałem ze śmietaną, bułka tartą, żółtkiem, posiekaną trybulą, solą i pieprzem. W szerokim garnku zagotowałem posoloną wodę. Uformowałem z mięsnej masy knedelki, które zagotowałem w ledwie wrzącej wodzie ok. 10 minut. Przygotowałem bulion warzywny. Zagotowałem marchewkę, seler naciowy, przypieczoną cebulę, przypieczoną pietruszkę, por. Warzywa muszą być zakryte wodą. Gotowałem na wolnym ogniu przez ok. 2 godziny. Szparagi umyłem, odciąłem twarde końcówki, obrałem z włókien. Cebulę umyłem, oczyściłem. Szparagi pokroiłem na 5-centymetrowe, a cebulkę na 2-centymetrowe kawałki. Liście botwinki po opłukaniu pokroiłem , poddusiłem na maśle. Rozprowadziłem bulionem, zagotowałem. Dodałem szparagi, gotowałem na małym ogniu 10 minut. Dodałem groszek, cebulę. Gotowałem wszystko jeszcze 5 minut. Doprawiłem zupę solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. Knedle podgrzałem w zupie, nie gotowałem.