Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca i co najważniejsze pełna witamin!!!
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 104
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 245
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20480
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 104
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 245
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20480
Składniki
Do gotującej się wody (ilość zależy od tego jak gęstą zupę chcemy uzyskać) wrzucamy kostki rosołowe, brokuły, szpinak, marchewkę i pietruszkę. Gotujemy wszystko do miękkości. Przyprawiamy odrobiną kardamonu, curry, imbiru i do smaku pieprzem i vegetą. Po ugotowaniu miksujemy wszystko blenderem - należy uważać żeby się nie poparzyć. Dodajemy śmietanę.
Krem podawać można z grzankami lub z groszkiem ptysiowym. Jeśli zrobimy zupkę troszkę lżejszą można podawać ją z kluskami lanymi (Tak jak na zdjęciu). Posypujemy na talerzu pietruszką.