Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca i co najważniejsze pełna witamin!!!
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27343
Polecam, pychota.
Odsłon: 247
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 84
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27343
Polecam, pychota.
Odsłon: 247
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 84
Składniki
Do gotującej się wody (ilość zależy od tego jak gęstą zupę chcemy uzyskać) wrzucamy kostki rosołowe, brokuły, szpinak, marchewkę i pietruszkę. Gotujemy wszystko do miękkości. Przyprawiamy odrobiną kardamonu, curry, imbiru i do smaku pieprzem i vegetą. Po ugotowaniu miksujemy wszystko blenderem - należy uważać żeby się nie poparzyć. Dodajemy śmietanę.
Krem podawać można z grzankami lub z groszkiem ptysiowym. Jeśli zrobimy zupkę troszkę lżejszą można podawać ją z kluskami lanymi (Tak jak na zdjęciu). Posypujemy na talerzu pietruszką.