Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca i co najważniejsze pełna witamin!!!
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15165
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4063
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8941
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15165
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4063
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8941
Składniki
Do gotującej się wody (ilość zależy od tego jak gęstą zupę chcemy uzyskać) wrzucamy kostki rosołowe, brokuły, szpinak, marchewkę i pietruszkę. Gotujemy wszystko do miękkości. Przyprawiamy odrobiną kardamonu, curry, imbiru i do smaku pieprzem i vegetą. Po ugotowaniu miksujemy wszystko blenderem - należy uważać żeby się nie poparzyć. Dodajemy śmietanę.
Krem podawać można z grzankami lub z groszkiem ptysiowym. Jeśli zrobimy zupkę troszkę lżejszą można podawać ją z kluskami lanymi (Tak jak na zdjęciu). Posypujemy na talerzu pietruszką.