Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielony chłodnika z avocado i ogórka na bazie jogurtu
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1597
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 991
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1597
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 991
Składniki
Z ogórków wydrążyć środki z pestkami. Ogórki, paprykę, dymki, natkę pietruszki pokroić w spore kawałki. Zmiksować w melakserze lub blenderze. Wydrążyć środki z avocado, dołożyć do blendera razem z jogurtem, sokiem z limonki i przyprawami- zmiksować ponownie. Schłodzić w lodówce przynajmniej dwie godziny. Chłodnik jest bardzo gęsty – można dodatkowo rozrzedzić wodą, dodać więcej jogurtu lub podać z kostkami lodu.