Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielony chłodnika z avocado i ogórka na bazie jogurtu
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5495
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 991
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5495
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 991
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1420
Składniki
Z ogórków wydrążyć środki z pestkami. Ogórki, paprykę, dymki, natkę pietruszki pokroić w spore kawałki. Zmiksować w melakserze lub blenderze. Wydrążyć środki z avocado, dołożyć do blendera razem z jogurtem, sokiem z limonki i przyprawami- zmiksować ponownie. Schłodzić w lodówce przynajmniej dwie godziny. Chłodnik jest bardzo gęsty – można dodatkowo rozrzedzić wodą, dodać więcej jogurtu lub podać z kostkami lodu.