Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielony chłodnika z avocado i ogórka na bazie jogurtu
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11866
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16127
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5114
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11866
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16127
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5114
Składniki
Z ogórków wydrążyć środki z pestkami. Ogórki, paprykę, dymki, natkę pietruszki pokroić w spore kawałki. Zmiksować w melakserze lub blenderze. Wydrążyć środki z avocado, dołożyć do blendera razem z jogurtem, sokiem z limonki i przyprawami- zmiksować ponownie. Schłodzić w lodówce przynajmniej dwie godziny. Chłodnik jest bardzo gęsty – można dodatkowo rozrzedzić wodą, dodać więcej jogurtu lub podać z kostkami lodu.