Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i bardzo szybka zupa. Ma niewiele kalorii.
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27375
Polecam, pychota.
Odsłon: 267
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 131
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27375
Polecam, pychota.
Odsłon: 267
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 131
Składniki
Do goracego bulionu wrzucic groszek i jesli jest mrozony to poczekac okolo 2-3 min az sie rozmrozi w "bulionowej kapieli". Nastepnie dodac serek, sol, czarny pieprz i przelac wszystko do blendera. Miksowac, az powstanie kremowa "masa"
Chleb tostowy pokroic na kostke lub przy pomocy foremki do ciastek powycinac male gwiazdki, serduszka itp. Na patelni rozpuscic maslo,nastepnie wrzucic chleb i zrumienic. Gotowe grzanki posypac szczypta pieprzu kajenskiego
Tuz przed podaniem podgrzac zupe na malym ogniu (uwazac zeby sie nie zagotowala) Podawac z grzankami