Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa i gęsta zupa na piersi z kurczaka z zielonymi warzywami, aromatyczna, pożywna i bardzo smaczna, dobry sposób na przemycenie warzyw w zupie dla dzieci.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 887
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 516
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 887
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 516
Składniki
1. Pierś kurczaka umyć, pokroić w kostkę, włożyć do garnka dodać posiekaną w kostkę cebulę oraz masło, doprawić sólą do smaku, chwilę przesmażyć mieszając. Warzywa umyć pokroić w kostkę, dodać do mięsa (bez szpinaku) włożyć listek laurowy oraz ziele angielskie zalać wodą-tyle aby zakrywała warzywa, gotować 15 minut pod przykryciem, po tym czasie dodać opłukany szpinak i posiekaną natkę pietruszki, gotować jeszcze 10 minut aż wszystkie warzywa będą miękkie, zupę zabielić śmietaną, doprawić solą oraz pieprzem do smaku, listek i ziele angielskie wyłowić z zupy, całość zmiksować na gładki krem, rozlać na talerze lub do kubeczków, można posypać grzankami, podawać gorącą. Smacznego!