Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, zdrowa, pełna smaku złota zupa z soczewicy. Zrobicie ją w zaledwie pół godziny z podstawowych składników, które zapewne macie już w swojej kuchni. Idealna na jesienne i zimowe chłody.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10919
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3533
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2621
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10919
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3533
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2621
Składniki
Czerwoną soczewicę ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Cebule obierz z brązowych łupin, pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej łyżkę klarowanego masła. Na rozgrzany tłuszcz przełóż cebulę. Podsmażaj na wolnym ogniu na złoty kolor.
Ziemniaki i marchewki obierz i pokrój w drobną kostkę. Warzywa przerzuć do garnka z podsmażoną cebulą. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Składniki podsmażaj przez około 5 minut. Następnie zalej je litrem wody. Warzywa gotuj do miękkości.
Do wywaru warzywnego dodaj ugotowaną soczewicę i przyprawy - curry, kurkumę, sól i pieprz. Złotą zupę z soczewicy gotuj przez około 5-10 minut.
Gotową zupę możesz podawać z chrupiącymi grzankami lub pieczywem. Świetnie smakuje zabielona śmietanką. Można ją również zmiksować na gładki krem. Smacznego!