Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hannę Szymanderską. Kuchnia polska, to obowiązkowa pozycja w biblioteczce kucharza amatora. Tym razem na "tapetę" wziąłem niesamowitą, aromatyczną i megasmaczną zupę na gęsinie. Idealna dla smakoszy grzybów, a przede wszystkim zup grzybowych. Arek Gie
Takiego hamburgera jadłam w McDonald , spróbowałam przygotować takie w domu....
Odsłon: 97
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 631
Takiego hamburgera jadłam w McDonald , spróbowałam przygotować takie w domu....
Odsłon: 97
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 631
Składniki
Grzyby zalewamy niewielką ilością przegotowanej wody, zostawiamy na 3 godziny, po czym gotujemy. Obrane warzywa i mięso myjemy i przekładamy do garnka, zalewamy wodą (1,5 litra). Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i gotujemy pół godziny. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i dodajemy do wywaru wraz z kminkiem. Gotujemy dalsze 30 minut. Wywar przecedzamy, łączymy z wodą z gotowania grzybów i grzybami pokrojonymi w paski. Z gęsiny usuwamy kości, a mięso kroimy w kostkę. Dodajemy do wywaru. 3 szklanki osolonej wody zagotowujemy i wrzucamy kaszę jęczmienną, gotujemy na niewielkim ogniu, aż kasza zmięknie i wchłonie wodę. Dodajemy masło i ucieramy na jednolitą masę, stopniowo dodając śmietanę. Kaszę łączymy z wywarem, dokładnie mieszamy, podgrzewamy. Przed podaniem posypujemy posiekanym kminkiem.