Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hannę Szymanderską. Kuchnia polska, to obowiązkowa pozycja w biblioteczce kucharza amatora. Tym razem na "tapetę" wziąłem niesamowitą, aromatyczną i megasmaczną zupę na gęsinie. Idealna dla smakoszy grzybów, a przede wszystkim zup grzybowych. Arek Gie
Prosty przepis na smażonego dorsza. Jest to sposób na pyszne danie obiadowe,...
Odsłon: 70
Przepis dnia
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 340
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 704
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 3951
Prosty przepis na smażonego dorsza. Jest to sposób na pyszne danie obiadowe,...
Odsłon: 70
Przepis dnia
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 340
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 704
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 3951
Składniki
Grzyby zalewamy niewielką ilością przegotowanej wody, zostawiamy na 3 godziny, po czym gotujemy. Obrane warzywa i mięso myjemy i przekładamy do garnka, zalewamy wodą (1,5 litra). Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i gotujemy pół godziny. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i dodajemy do wywaru wraz z kminkiem. Gotujemy dalsze 30 minut. Wywar przecedzamy, łączymy z wodą z gotowania grzybów i grzybami pokrojonymi w paski. Z gęsiny usuwamy kości, a mięso kroimy w kostkę. Dodajemy do wywaru. 3 szklanki osolonej wody zagotowujemy i wrzucamy kaszę jęczmienną, gotujemy na niewielkim ogniu, aż kasza zmięknie i wchłonie wodę. Dodajemy masło i ucieramy na jednolitą masę, stopniowo dodając śmietanę. Kaszę łączymy z wywarem, dokładnie mieszamy, podgrzewamy. Przed podaniem posypujemy posiekanym kminkiem.