Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6218
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9130
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8741
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6218
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9130
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8741
Składniki
Na niewielką ilość gorącego oleju rzepakowego wrzuciłam 80 dag łopatki wieprzowej pokrojonej w kosteczkę. Kiedy mięso się ścięło, dodałam 2 posiekane cebule, czerwoną paprykę pokrojoną w kosteczkę, łyżkę słodkiej mielonej papryki, 2 marchewki, chilli, tymianek i sól do smaku. Dusiłam do miękkości mięsa co jakiś czas podlewając wodą.
Do osobnego garnka wlałam 3 litry wody, dodałam 2 pietruszki, pół dużego selera, 4 ziela angielskie i 2 liście laurowe. Gotowałam godzinę.
Na niewielkiej ilości oleju zrumieniłam kilogram pieczarek pokrojonych w ćwiartki.
Na koniec wszystko połączyłam w garnku z wywarem z pietruszki i selera, dodałam krojone pomidory z puszki, puszkę czerwonej fasoli i garść natki pietruszki.