Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa a'la gulaszowa

Zupa a'la gulaszowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 237 Ocena: 6707

Dodano:

Odsłon: 27382

Pyszna, sycąca zupa :)
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na niewielką ilość gorącego oleju rzepakowego wrzuciłam 80 dag łopatki wieprzowej pokrojonej w kosteczkę. Kiedy mięso się ścięło, dodałam 2 posiekane cebule, czerwoną paprykę pokrojoną w kosteczkę, łyżkę słodkiej mielonej papryki, 2 marchewki, chilli, tymianek i sól do smaku. Dusiłam do miękkości mięsa co jakiś czas podlewając wodą.

  2. Do osobnego garnka wlałam 3 litry wody, dodałam 2 pietruszki, pół dużego selera, 4 ziela angielskie i 2 liście laurowe. Gotowałam godzinę.

  3. Na niewielkiej ilości oleju zrumieniłam kilogram pieczarek pokrojonych w ćwiartki.

  4. Na koniec wszystko połączyłam w garnku z wywarem z pietruszki i selera, dodałam krojone pomidory z puszki, puszkę czerwonej fasoli i garść natki pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń