Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa z cukinią, papryką, pomidorami i klopsikami. Można podawać ją z pieczywem lub ryżem.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15799
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4779
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 492
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15799
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4779
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 492
Składniki
Cukinię obieramy, wydrążamy z pestek, kroimy w kostkę. Pomidory obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w paseczki, a cebulę w piórka. Wszystkie warzywa wkładamy do garnka. Zalewamy wodą ponad poziom warzyw, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, koncentrat i wszystkie przyprawy. Gotujemy, aż warzywa zmiękną. W tym czasie robimy klopsy: Do mięsa dodajemy jajko, bułkę i przyprawy. Mieszamy rękami i formujemy klopsiki. Z tej porcji wyszło mi 15 niedużych klopsów. Klopsy wkładamy delikatnie do zupy i gotujemy około 15 minut. Doprawiamy do smaku. Do tego dania, oprócz zwykłego koncentratu, używałam kwaśno-korzennego przecieru pomidorowego z mojego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-kwasno-korzenny-domowy-przecier-pomidorowy,165785,sprytnachochla.html