Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa a la strogonow"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 187
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 165
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 187
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 165
Składniki
Mięso pokrój w kostkę, przypraw, podsmaż na oleju. Włóż do garnka, wlej wywar, dolej tyle samo wody (jeśli chcesz mieć gęstą zupę, nie dodawaj wody). Przykryj, gotuj do miękkości.
Pieczarki pokrój na plasterki, cebule posiekaj, podsmaż na oleju. Ogórki pokrój w półplasterki, osącz. Papryki pokrój w kostkę.
Do mięsa dodaj pieczarki, warzywa, przecier i śmietanę rozmieszaną z odrobiną wywaru. Połącz. Mąkę rozrób z pół szklanki wody, wlej do zupy. Zagotuj, przypraw.Źródło: Chwila dla Ciebie