Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś zmora dzieciństwa, wręcz trauma. Przez lata znienawidzona, zupa owocowa. Dziś jest troszkę inaczej. Z niecierpliwością oczekuję sezonowych owoców, by móc przyrządzić to cudo. Najlepiej smakuje na ciepło, jednak schłodzona też daje radę. W upalne dni przynosi ukojenie. Amatorom owocowych smaków i obiadów na słodko, gorąco polecam ten przepis.
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 516
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 6262
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 527
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 225
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 516
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 6262
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 527
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 225
Składniki
Owoce myjemy. Przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą mniej więcej 2-3 cm powyżej stanu agrestu. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień, dosypujemy 2 łyżki cukru. Gotujemy około 30 minut. Całość przecieramy przez drobne sito, przekładamy do garnka, ponownie podgrzewamy, doprawiając do smaku cukrem (wg upodobań). Mąkę mieszamy z wodą, dodajemy do zupy, ciągle mieszając zagotowujemy. Podajemy z makaronem lub ryżem.