Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , sycąca i rozgrzewająca zupa strogonow trochę zmodyfikowana z kurczakiem i makaronem zacierka. Zupa dzięki dodatkowo makaronu jest gęsta i nie trzeba dodawać mąki. Idealna na obiad lub na różne przyjęcia i spotkania towarzyskie i rodzinne.
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego sala...
Odsłon: 2943
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego sala...
Odsłon: 2943
Składniki
Cebulę i pieczarki obierz pokrój w paski. Filety opłukaj, osusz i pokrój w kostkę posyp przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę chwilę podsmaż następnie pieczarki dopraw solą i pieprzem podduś około 10 minut, przełóż do garnka. Na patelni rozgrzej olej dodaj kurczaka, podsmaż około 10 minut, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i ogórki chwilę podsmaż dodaj do pieczarek.
Całość zalej wodą lub bulionem, dodaj passate pomidorową, przyprawy i gotuj około 15 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy i makaron .
Gotuj do miękkości makaronu , dopraw do smaku solą pieprzem i przyprawami. W razie potrzeby gdyby zupa była gęsta dodaj wody lub bulionu. Smacznego