Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa boczniakowo-pieczarkowa.

Zupa boczniakowo-pieczarkowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18074

Dodano:

Odsłon: 603

Niby grzybowa,ale smak żurawiny i pozostałych składników stworzył zupkę o wspaniałym lekko kwaskowym smaku.Bardzo polecam:)

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa boczniakowo-pieczarkowa.

Przygotowanie

  1. Por i cebulę pokroić w paski i podsmażać na maśle.Dodać pokrojonego w paski boczniaka i pieczarki,smażyć około 10 min.
    Po tym czasie dodać pokrojony seler naciowy i warzywa pokrojone w cieńkie słupki.
    Jeśli już mamy wszystko podsmażone, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę,oraz żurawinę i smażymy około 10min.
    Wszystko przełożyć do garnka i zalać około 3 litrami wody,dodając ziele i liście laurowe.
    Pogotować chwilkę by ziemniaki były miękkie,doprawić do smaku,dodać natkę.




    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń