Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki czerwone to nie tylko barszczyk. Można z nich przyrządzić wiele smacznych posiłków, przekąsek czy dodatków do potraw. Jeśli mamy pęczek młodej botwinki taka zupa będzie idealna.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
W garnku zagotować ok 2,5-3l wody z porcją rosołową, zebrać szumowiny. Do mięsa dodać obraną marchew, pietruszkę, liście laurowe, ziarenka pieprzu oraz ziele angielskie. Gotować na minimalnym gazie przez 60 min. Marchew i pietruszkę wyjąć z wywary, wraz z obranymi umytymi burakami oraz buraczkami od botwiny zetrzeć na tarce o dużych oczach. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę . Warzywa dodać do przygotowanego wywaru. Gotować na pół miękko. Liście botwinki, natkę pietruszki oraz cebule posiekać drobno. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać botwinkę smażyć kolejne 2-3 min, mieszając. Zawartość patelni przełożyć do garnka z zupą, dodać też posiekaną natkę pietruszki. Zupę doprawić octem/sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem, gotować do miękkości składników. Śmietanę zahartować chochlą zupy, przelać do garnka, wymieszać. Zupę podać z połówkami jajka ugotowanymi na twardo.