Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki czerwone to nie tylko barszczyk. Można z nich przyrządzić wiele smacznych posiłków, przekąsek czy dodatków do potraw. Jeśli mamy pęczek młodej botwinki taka zupa będzie idealna.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 168
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 994
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8765
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3095
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 168
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 994
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8765
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3095
Składniki
W garnku zagotować ok 2,5-3l wody z porcją rosołową, zebrać szumowiny. Do mięsa dodać obraną marchew, pietruszkę, liście laurowe, ziarenka pieprzu oraz ziele angielskie. Gotować na minimalnym gazie przez 60 min. Marchew i pietruszkę wyjąć z wywary, wraz z obranymi umytymi burakami oraz buraczkami od botwiny zetrzeć na tarce o dużych oczach. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę . Warzywa dodać do przygotowanego wywaru. Gotować na pół miękko. Liście botwinki, natkę pietruszki oraz cebule posiekać drobno. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać botwinkę smażyć kolejne 2-3 min, mieszając. Zawartość patelni przełożyć do garnka z zupą, dodać też posiekaną natkę pietruszki. Zupę doprawić octem/sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem, gotować do miękkości składników. Śmietanę zahartować chochlą zupy, przelać do garnka, wymieszać. Zupę podać z połówkami jajka ugotowanymi na twardo.