Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki czerwone to nie tylko barszczyk. Można z nich przyrządzić wiele smacznych posiłków, przekąsek czy dodatków do potraw. Jeśli mamy pęczek młodej botwinki taka zupa będzie idealna.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 805
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 138
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 204
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 805
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 138
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 204
Składniki
W garnku zagotować ok 2,5-3l wody z porcją rosołową, zebrać szumowiny. Do mięsa dodać obraną marchew, pietruszkę, liście laurowe, ziarenka pieprzu oraz ziele angielskie. Gotować na minimalnym gazie przez 60 min. Marchew i pietruszkę wyjąć z wywary, wraz z obranymi umytymi burakami oraz buraczkami od botwiny zetrzeć na tarce o dużych oczach. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę . Warzywa dodać do przygotowanego wywaru. Gotować na pół miękko. Liście botwinki, natkę pietruszki oraz cebule posiekać drobno. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać botwinkę smażyć kolejne 2-3 min, mieszając. Zawartość patelni przełożyć do garnka z zupą, dodać też posiekaną natkę pietruszki. Zupę doprawić octem/sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem, gotować do miękkości składników. Śmietanę zahartować chochlą zupy, przelać do garnka, wymieszać. Zupę podać z połówkami jajka ugotowanymi na twardo.