Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pyszna zupa ze świeżej botwinki. Zupa jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Zabielana śmietaną daje niepowtarzalny smak.
garnek, nóż , deska do krojenia, łyżka,
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6195
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 171
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6195
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 171
Składniki
Liście botwinki odciąć od buraczków, umyć liście pod bieżącą wodą , buraczki obrać i pokroić w drobną kostkę, a liście posiekać razem z gałązkami, włożyć do garnka dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, zalać wcześniej przygotowanym mięsnym bulionem i zagotować. Gotować przez ok. 10 - 15 minut aż ziemniaki będą miękkie. W razie potrzeby doprawić do smaku pieprzem i solą , dodać sok z cytryny i na koniec zagęścić mąką wymieszaną w niewielkiej ilości wody , zabielić śmietaną 30 %. Do gotowej już zupy dodać posiekany drobno koperek i posiekaną drobno natkę pietruszki. Smacznego.
Zupa z botwinki gotowa do podania..