Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pyszna zupa ze świeżej botwinki. Zupa jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Zabielana śmietaną daje niepowtarzalny smak.
garnek, nóż , deska do krojenia, łyżka,
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 110
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 77
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5708
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6845
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 110
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 77
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5708
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6845
Składniki
Liście botwinki odciąć od buraczków, umyć liście pod bieżącą wodą , buraczki obrać i pokroić w drobną kostkę, a liście posiekać razem z gałązkami, włożyć do garnka dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, zalać wcześniej przygotowanym mięsnym bulionem i zagotować. Gotować przez ok. 10 - 15 minut aż ziemniaki będą miękkie. W razie potrzeby doprawić do smaku pieprzem i solą , dodać sok z cytryny i na koniec zagęścić mąką wymieszaną w niewielkiej ilości wody , zabielić śmietaną 30 %. Do gotowej już zupy dodać posiekany drobno koperek i posiekaną drobno natkę pietruszki. Smacznego.
Zupa z botwinki gotowa do podania..