Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pyszna zupa ze świeżej botwinki. Zupa jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Zabielana śmietaną daje niepowtarzalny smak.
garnek, nóż , deska do krojenia, łyżka,
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1417
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5926
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8872
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18709
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1417
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5926
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8872
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18709
Składniki
Liście botwinki odciąć od buraczków, umyć liście pod bieżącą wodą , buraczki obrać i pokroić w drobną kostkę, a liście posiekać razem z gałązkami, włożyć do garnka dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, zalać wcześniej przygotowanym mięsnym bulionem i zagotować. Gotować przez ok. 10 - 15 minut aż ziemniaki będą miękkie. W razie potrzeby doprawić do smaku pieprzem i solą , dodać sok z cytryny i na koniec zagęścić mąką wymieszaną w niewielkiej ilości wody , zabielić śmietaną 30 %. Do gotowej już zupy dodać posiekany drobno koperek i posiekaną drobno natkę pietruszki. Smacznego.
Zupa z botwinki gotowa do podania..