Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zupka tak właśnie zupka z botwinki ugotowana na kurzych łapkach co dla większości to zmora z dzieciństwa my jednak bardzo uwielbiamy
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 123
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 94
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 123
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 94
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać oczyszczone łapki kurze oraz marchew pokrojoną dowolnie i przyprawę uniwersalną a także ziela i liście laurowe. Całość gotować do ich miękkości na wolnym ogniu
Jak łapki są już miękkie wyjąć je z wywaru ( można ogryźć puki gorące jak ktoś lubi ) a do wywaru dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości. W trakcie gotowania przygotować botwinkę
Jak ziemniaki są już miękkie dodać botwinkę i pogotować na bardzo wolnym ogniu przez 15 minut, po wyznaczonym czasie wlać przygotowaną śmietanę, lekko zagotować i zdjąć z ognia na koniec dodać natkę pietruszki
Zupę można podawać z jajkiem na twardo lub sadzonym