Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zupka tak właśnie zupka z botwinki ugotowana na kurzych łapkach co dla większości to zmora z dzieciństwa my jednak bardzo uwielbiamy
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5682
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 589
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5682
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 589
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać oczyszczone łapki kurze oraz marchew pokrojoną dowolnie i przyprawę uniwersalną a także ziela i liście laurowe. Całość gotować do ich miękkości na wolnym ogniu
Jak łapki są już miękkie wyjąć je z wywaru ( można ogryźć puki gorące jak ktoś lubi ) a do wywaru dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości. W trakcie gotowania przygotować botwinkę
Jak ziemniaki są już miękkie dodać botwinkę i pogotować na bardzo wolnym ogniu przez 15 minut, po wyznaczonym czasie wlać przygotowaną śmietanę, lekko zagotować i zdjąć z ognia na koniec dodać natkę pietruszki
Zupę można podawać z jajkiem na twardo lub sadzonym