Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny sposób na brokuły. Więcej na blogu:
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 652
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12372
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 652
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12372
Składniki
Świeże brokuły oczyścić, podzielić na różyczki, łodygę pokroić w kostkę (mrożone brokuły rozmrozić). Cebulę obrać i posiekać, wrzucić wraz z brokułami do wrzącego bulionu i gotować pod przykryciem przez 15 minut. Potem zdjąć wywar z gazu, dodajemy masło. Następnie zmiksować wszystko na gładką masę. Dodajemy jogurt i doprawiamy zupę do smaku. Do zupy możemy wrzucić groszek ptysiowy do smaku.