Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa brokułowa

Zupa brokułowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 568

Dodano:

Odsłon: 2084

Inny sposób na brokuły. Więcej na blogu:

Składniki

  • 500 g brokułów (świeże lub mrożone)
  • 500 ml bulionu drobowego
  • 2 łyżeczki pietruszki
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 1 serek topiony (naturalny)
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 łyżeczki soli
  • kawałek masła (50 g)
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • groszek ptysiowy
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Świeże brokuły oczyścić, podzielić na różyczki, łodygę pokroić w kostkę (mrożone brokuły rozmrozić). Cebulę obrać i posiekać, wrzucić wraz z brokułami do wrzącego bulionu i gotować pod przykryciem przez 15 minut. Potem zdjąć wywar z gazu, dodajemy masło. Następnie zmiksować wszystko na gładką masę. Dodajemy jogurt i doprawiamy zupę do smaku. Do zupy możemy wrzucić groszek ptysiowy do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń