Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, pożywny, aromatyczny i szybki obiad.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4765
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12922
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5743
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7282
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4765
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12922
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5743
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7282
Składniki
Podgotować mięso w 1i 1/2 l do 2 l osolonej wody. Odszumować i potem dodać włoszczyznę ( marchew, korzeń pietruszki i selera pokrojone w kostkę. Por pokrojony w piórka) Chwilę gotować na średnim ogniu. W tym czasie w drugim rondelku rozpuścić 1 łyżkę masła z rozdrobnionym czosnkiem. Dodać małe różyczki brokuła i przez chwilę przesmażyć mieszając. Tak przygotowanego brokuła dodajemy do wywaru i gotujemy na małym ogniu. Do zupy można dodać 3 drobno pokrojone ziemniaki. Gotujemy do miękkości składników. Doprawić solą, wegetą pieprzem. Dodać natkę pietruszki świeżej lub suszonej, natkę lubczyku lub selera. Dodać mleka i chwilę jeszcze przegotować. Smacznego