Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, pożywny, aromatyczny i szybki obiad.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34119
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1297
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34119
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1297
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Składniki
Podgotować mięso w 1i 1/2 l do 2 l osolonej wody. Odszumować i potem dodać włoszczyznę ( marchew, korzeń pietruszki i selera pokrojone w kostkę. Por pokrojony w piórka) Chwilę gotować na średnim ogniu. W tym czasie w drugim rondelku rozpuścić 1 łyżkę masła z rozdrobnionym czosnkiem. Dodać małe różyczki brokuła i przez chwilę przesmażyć mieszając. Tak przygotowanego brokuła dodajemy do wywaru i gotujemy na małym ogniu. Do zupy można dodać 3 drobno pokrojone ziemniaki. Gotujemy do miękkości składników. Doprawić solą, wegetą pieprzem. Dodać natkę pietruszki świeżej lub suszonej, natkę lubczyku lub selera. Dodać mleka i chwilę jeszcze przegotować. Smacznego