Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, pełna smaku, prosta, pyszna i szybka do zrobienia....
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 803
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12538
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 803
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12538
Składniki
Warzywa oczyścić. Cebulę i ziemniaki pokroić w kostkę, seler i por w plasterki.
W garnku rozgrzać masło, wrzucić pokrojone warzywa i smażyć przez 6-8 minut, często mieszając.
Do garnka wlać bulion. Brokuły podzielić na cząstki, dodać do zupy. Gotować na średnim ogniu przez około 10 minut.
Zupę zdjąć z ognia, dodać posiekany koperek, całość dokładnie zblendować. Doprawić do smaku solą i pieprzem, zabielić śmietaną.