Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, pełna smaku, prosta, pyszna i szybka do zrobienia....
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Warzywa oczyścić. Cebulę i ziemniaki pokroić w kostkę, seler i por w plasterki.
W garnku rozgrzać masło, wrzucić pokrojone warzywa i smażyć przez 6-8 minut, często mieszając.
Do garnka wlać bulion. Brokuły podzielić na cząstki, dodać do zupy. Gotować na średnim ogniu przez około 10 minut.
Zupę zdjąć z ognia, dodać posiekany koperek, całość dokładnie zblendować. Doprawić do smaku solą i pieprzem, zabielić śmietaną.