Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 260
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 375
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 241
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 260
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 375
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 241
Składniki
Marchewki obieramy, kroimy w plastry po długości, a następnie w "zapałki" czyli słupki. Nastawiamy 600 ml wody w garnku, wrzucamy marchew i łodygi selera w plasterki, liść laurowy i ziele i gotujemy 15 minut od zagotowania.
W tym samym czasie obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę, a brokuły myjemy, rozdzielamy na różyczki i wrzucamy do gotującej się marchewki oba składniki.
Dodajemy wywar mięsny lub warzywny i gotujemy do momentu, kiedy brokuły będą półmiękkie. Dodajemy czosnek obrany i pokrojony w plasterki.
Dodajemy mąkę rozmieszaną z niewielką ilością wody (ja to robię w małym słoiczku po musztardzie potrząsając słoikiem). Następnie mieszamy w miseczce śmietanę z niewielką ilością zupy, dodajemy do zupy i doprawiamy pieprzem i solą, posypujemy zupę koperkiem.