Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 928
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5515
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8679
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17829
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 928
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5515
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8679
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17829
Składniki
Marchewki obieramy, kroimy w plastry po długości, a następnie w "zapałki" czyli słupki. Nastawiamy 600 ml wody w garnku, wrzucamy marchew i łodygi selera w plasterki, liść laurowy i ziele i gotujemy 15 minut od zagotowania.
W tym samym czasie obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę, a brokuły myjemy, rozdzielamy na różyczki i wrzucamy do gotującej się marchewki oba składniki.
Dodajemy wywar mięsny lub warzywny i gotujemy do momentu, kiedy brokuły będą półmiękkie. Dodajemy czosnek obrany i pokrojony w plasterki.
Dodajemy mąkę rozmieszaną z niewielką ilością wody (ja to robię w małym słoiczku po musztardzie potrząsając słoikiem). Następnie mieszamy w miseczce śmietanę z niewielką ilością zupy, dodajemy do zupy i doprawiamy pieprzem i solą, posypujemy zupę koperkiem.