Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 448
Dodano: 13.02.2019
Odsłon: 900
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Do ok. 3 litrów wody wkładamy umyte udka z kurczaka i gotujemy. Zbieramy wytwarzające się szumy. Dodajemy liść laurowy. Kiedy szumy już się nie wytwarzają, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa poza brokułami. Dopiero gdy pozostałe warzywa zmiękną, dodajemy brokuły. Po kilku minutach wyjmujemy mięso z zupy i częściowo ją blendujemy, tak żeby jakieś kawałki jeszcze w niej zostały. Mięso oddzielamy od kości i kroimy lub rwiemy na mniejsze kawałki, dodajemy z powrotem do zupy. Gotowe :)
Jeśli chcecie, można ją jeszcze posypać na talerzu natką pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

pelen_brzuszek 13 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
takie proste najlepsze :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 13 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Brokuł, a i owszem ;) Pyszne warzywo, a zupa rewelka z pozostałymi składnikami, mniam :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz