Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wymagająca większego wkładu czasowego i bardzo smaczna.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4814
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 943
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4814
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 943
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Składniki
Brokuły podzielić na różyczki, ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę w półplasterki, piersi z kurczaka w plasterki.
Do gotującego się wywaru dodać marchewki i ziemniaki, gotować ok. 20 min.
W tym czasie ugotować oddzielnie różyczki brokuła i schłodzić w zimnej wodzie (zachowa wtedy ładny kolor).
Do zupy dodać kurczaka i brokuły, doprowadzić do wrzenia i zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką, gotować jeszcze 3-4 minuty.
Doprawić solą i pieprzem i podawać.