Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa brokułowa z rzeżuchą

Zupa brokułowa z rzeżuchą

Autor:

Przepisów i artykułów: 366 Ocena: 14202

Dodano:

Odsłon: 727

Pyszna,zdrowa,lekka zupa-krem z rzeżuchą:)

Składniki

  • Bulion (u mnie warzywny) 1,5 l
  • Brokuł 500 g
  • Ziemniaki 4-5 szt
  • Migdały obrane ze skórki i posiekane ok 3-4 łyżki
  • Rzeżucha ilość wg uznania
  • Ser żółty utarty na dużych oczkach ok 4-5 łyżek
  • sól.pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa brokułowa z rzeżuchą

Przygotowanie

  1. Do gotującego się bulionu wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
    Brokuła oczyścić i podzielić na mniejsze cząstki.
    Do gotujących się ziemniaków dodać brokuła i gotować do miękkości warzyw.
    Po ugotowaniu odstawić z gazu,dodać migdały,doprawić i zblendować na krem.
    Gotową zupkę posypać obficie rzeżuchą oraz utartym serem.Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (27)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 29 marca 2018 Koniecznie musze sprobowac zupy wedlug Twojego przepisu z dodatkiem migdalow! Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń