Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, kremowa i kolorowa jesienna zupa. Dość kaloryczna :))))
Brokuła umyć, różyczki oddzielić od łodygi i podzielić na mniejsze.
Łodygę obrać i drobno pokroić.
W ok 4 l garnku rozpuścić masło.
Dodać:
- pokrojone w większą kostkę ziemniaki
- cebulę pokrojoną w kostkę
- paprykę (ja obieram ze skóry) pokrojoną w kostkę
- łodygę brokuła pokrojona w kostkę
- posiekany ząbek czosnku
Sauté (smażenie w małej ilości silnie rozgrzanego tłuszczu) na średnim ogniu ok 10 min. aż cebula zmięknie.
Dodać kmin, sól, pieprz i smażyć jeszcze kilka minut.
Oprószyć mąką i smażyć następne ok 2-3 min.
Dodać bulion i gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż ziemniaki będą miękkie (ok 10 min)
Dodać wymieszaną śmietankę z mlekiem i ser. Gotować, aż ser się rozpuści.
Doprawić solą i pieprzem.
Odlać 2 szklanki zupy - zblendować i wlać z powrotem do garnka.
Dodać różyczki brokuła i gotować przez chwilę, aż zmiękną.
Można dodać koperek lub natkę pietruszki - co kto lubi. ewentualnie doprawić maggi.
Pyszna zupa w wersji fit. Przepyszna a przy tym tania. Gęsta i sycąca. Polecam!
Odsłon: 784
Moje pierogi warzywno - grzybowe przygotowałam na spotkanie z przyjaciółmi Pi...
Odsłon: 88
Jajecznica przygotowana z ostrych papryczek chili, pomidorków daktylowych, ce...
Odsłon: 58
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 158
Moje pierogi warzywno - grzybowe przygotowałam na spotkanie z przyjaciółmi Pi...
Odsłon: 88
Jajecznica przygotowana z ostrych papryczek chili, pomidorków daktylowych, ce...
Odsłon: 58
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 158
Składniki
Brokuła umyć, różyczki oddzielić od łodygi i podzielić na mniejsze. Łodygę obrać i drobno pokroić.
W ok 4 l garnku rozpuścić masło. Dodać: - pokrojone w większą kostkę ziemniaki - cebulę pokrojoną w kostkę - paprykę (ja obieram ze skóry) pokrojoną w kostkę - łodygę brokuła pokrojona w kostkę - posiekany ząbek czosnku
Sauté (smażenie w małej ilości silnie rozgrzanego tłuszczu) na średnim ogniu ok 10 min. aż cebula zmięknie.
Dodać kmin, sól, pieprz i smażyć jeszcze kilka minut.
Oprószyć mąką i smażyć następne ok 2-3 min.
Dodać bulion i gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż ziemniaki będą miękkie (ok 10 min)
Dodać wymieszaną śmietankę z mlekiem i ser. Gotować, aż ser się rozpuści.
Doprawić solą i pieprzem.
Odlać 2 szklanki zupy - zblendować i wlać z powrotem do garnka.
Dodać różyczki brokuła i gotować przez chwilę, aż zmiękną.
Można dodać koperek lub natkę pietruszki - co kto lubi. ewentualnie doprawić maggi.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa na podsmażonych pieczarkach
Zupy
Aromatyczny rosół na skrzydełkach
Zupy
Kapuśniak z młodej, kiszonej kapusty.
Zupy
Pyszne Shio Ramen
Zupa na podsmażonych pieczarkach
Zupa pieczarkowa o bogatym smaku i aromacie, który uzyskamy dzięki podsmażeni...
Odsłon: 138
Aromatyczny rosół na skrzydełkach
Pyszny aromatyczny rosołek na skrzydełkach z kurczaka. Rosół rozgrzewający do...
Odsłon: 1053