Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest delikatna i bardzo smaczna.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4129
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416311
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2846
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4129
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416311
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2846
Składniki
Zupa będzie gotowała się w sumie godzinę. Włożyłam żeberka do wody 600ml. Dodałam ziele i liść laurowy. Po pół godzinie dodałam grubo pokrojone ziemniaki i drobno pokrojoną marchew, pietruszkę, seler i cebulę. Na dwadzieścia minut przed końcem dodałam brukselkę, większe przekrojone na pół a mniejsze w całości. Gdy warzywa były miękkie zupę zabieliłam zahartowaną śmietaną. Doprawiłam sola i pieprzem. A po wyłączeniu ognia dodałam koperek. Mięso zwykle obieram i dodaję jako wkładkę lub jest smaczne na kanapki. Smacznego :)