Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest delikatna i bardzo smaczna.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 491
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 101
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 168
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 491
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 101
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 168
Składniki
Zupa będzie gotowała się w sumie godzinę. Włożyłam żeberka do wody 600ml. Dodałam ziele i liść laurowy. Po pół godzinie dodałam grubo pokrojone ziemniaki i drobno pokrojoną marchew, pietruszkę, seler i cebulę. Na dwadzieścia minut przed końcem dodałam brukselkę, większe przekrojone na pół a mniejsze w całości. Gdy warzywa były miękkie zupę zabieliłam zahartowaną śmietaną. Doprawiłam sola i pieprzem. A po wyłączeniu ognia dodałam koperek. Mięso zwykle obieram i dodaję jako wkładkę lub jest smaczne na kanapki. Smacznego :)