Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka w przygotowaniu zupa owocowa z makaronem - dziś w wersji brzoskwiniowej:) W sam raz na upalne dni lub w zimie jako wspomnienie lata:)
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9301
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1129
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9301
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1129
Składniki
Do zupy powinniśmy wybrać brzoskwinie bardzo dojrzałe i soczyste. Owoce obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Wrzucamy do garnka z wodą, zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu 5-7 min. Słodzimy i dodajemy soku z cytryny do smaku. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody, mieszamy i zagotowujemy. Jeśli używamy brzoskwiń z puszki owoce również kroimy i dodajemy 0,5 szklanki wody mniej a zamiast niej dodajemy zalewę z puszki. Zupę podajemy z makaronem.