Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa z buraczków ćwikłowych ugotowana na ćwiartkach kurczaka.
Polecam.
Odsłon: 139
Polecam.
Odsłon: 139
Składniki
Umyte buraczki gotujemy w całości, studzimy, obieramy ze skórki i trzemy na wiórki.
Ziemniaki kroimy w kostkę.
W garnczku w 2 litrach osolonej wody, listkami laurowymi, zielem angielskim, suszoną włoszczyzną, porem, lubczykiem gotujemy ćwiartki z kurczaka. Gdy mięso zaczyna mięknąć dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starte buraczki.
Doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości ziemniaków i mięsa. Ugotowane do miękkości ćwiartki kurczaka wyjmujemy,obieramy z mięska i mięsko wkładamy z powrotem do garnczka z zupą. Zupę zabielamy śmietaną, w razie potrzeby przyprawiamy jeszcze do smaku i po doprowadzeniu do wrzenia kończymy gotowanie.
Smacznego :)