Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa buraczkowa"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Buraki obieram, kroję w drobną kostkę i gotuję w osolonej wodzie z dodatkiem cytryny, ziela angielskiego, liścia laurowego i szczypty pieprzu.
W osobnym garnku gotuję w bulionie ziemniaki i włoszczyznę, potem dodaję je do buraków. Kiełbasę kroję w plastry i wrzucam do zupy.
Pod koniec gotowania doprawiam zupę śmietaną z łyżką mąki i jeszcze chwilę gotuję. Zupę podaję gorącą, posypaną koperkiem.Źródło: Kobieta i życie