Do góry

Zupy Przepis na:

zupa buraczkowa

zupa buraczkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 478 Ocena: 6791

Dodano:

Odsłon: 2483

zupa inspirowana przepisem na barszcz ukraiński, wyszło pysznie

Składniki

  • biała fasola ok 2 szkl
  • ziemniaki 4 szt
  • marchew 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • cebula 1 szt
  • por kawałek
  • buraki 2 duże
  • masło
  • śmietana 12% 3-4 łyżki
  • ocet
  • grzybki suszone kilka szt
  • bulion warzywny
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek
  • natka pietruszki
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
zupa buraczkowa

Przygotowanie

  1. 1. fasole wypłukać, namoczyć na kilka godzin, gotować na małym ogniu,
    2. gdy fasola zmięknie, dodać pokrojoną marchew, ziemniaki, cebule, pora, pietruszkę i łyżkę masła, dodać grzybki suszone, liść laurowy i ziele angielskie, zalac bulionem,
    3. buraki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do zupy, zagotować, zakwasić octem, gotować na malutkim ogniu, dodać majeranek i natkę, zupę zaprawić smietaną, doprawić finalnie,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń