Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa buraczkowa to samo zdrowie. Zupę podajemy z kleksem śmietany posypaną majerankiem. Możesz również podać z jajkiem ugotowanym na twardo lub przesmażoną kiełbasą.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Marchewkę, pietruszkę, selera i buraczki obierz , opłucz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki obierz opłucz pokrój w kostkę. W garnku zagotuj wodę dodaj masło, starte warzywa, ziemniaki dodaj przyprawy i gotuj około 30 minut .Na koniec dodaj śmietanę. W razie potrzeby dopraw do smaku.
Zupę podajemy z kleksem śmietany posypaną majerankiem. Możesz również podać z pajdą chleba, ugotowanym na twardo jajkiem lub z przesmażoną kiełbasą.