Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupeczka treściwa i wyśmienita !!!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30952
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3652
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4790
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30952
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3652
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4790
Składniki
Gotujemy 3 duże buraki w skórce pod przykryciem do miękkości, widelec ma wchodzić jak w masło w temp pokojowej , zostawić do ostygnięcia i zetrzeć na tarku o grubych oczkach albo 2 opcja szybsza kupić już ugotowane w worku buraczki
Nastawiamy garnek z wodą nalewamy wody do połowy do 5 litrowego garnka. Potem dodajemy skrzydełka z kurczaka i warzywa jak do rosołu razem z kostkami gotujemy z 30 min aż do miękkości warzyw i kurczaka . Potem warzywka z mięsem odcedzamy i robimy z nich jarzynową a do bulionu dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaczki i buraczki gotujemy aż zmiękną ziemniaki , dajemy łyżkę octu solimy pieprzymy , i wlewamy śmietanę rozrobioną z wodą i jeszcze z 5 min gotujemy MAŁA RADA jeśli wydaje nam się że za dużo octu to dodajemy cukier żeby zmienić smak