Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupeczka treściwa i wyśmienita !!!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4897
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13273
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5802
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7450
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4897
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13273
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5802
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7450
Składniki
Gotujemy 3 duże buraki w skórce pod przykryciem do miękkości, widelec ma wchodzić jak w masło w temp pokojowej , zostawić do ostygnięcia i zetrzeć na tarku o grubych oczkach albo 2 opcja szybsza kupić już ugotowane w worku buraczki
Nastawiamy garnek z wodą nalewamy wody do połowy do 5 litrowego garnka. Potem dodajemy skrzydełka z kurczaka i warzywa jak do rosołu razem z kostkami gotujemy z 30 min aż do miękkości warzyw i kurczaka . Potem warzywka z mięsem odcedzamy i robimy z nich jarzynową a do bulionu dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaczki i buraczki gotujemy aż zmiękną ziemniaki , dajemy łyżkę octu solimy pieprzymy , i wlewamy śmietanę rozrobioną z wodą i jeszcze z 5 min gotujemy MAŁA RADA jeśli wydaje nam się że za dużo octu to dodajemy cukier żeby zmienić smak