Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna smaku zupa buraczkowa, gotowana na żeberkach. Zupa konkret, gęsta od warzyw a porcja mięsa sprawia, że drugie danie nie potrzebne
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
Żeberka pokroi na porcje z jedną kostkę, posolić z każdej strony, podsmażyć na patelni z każdej strony na oleju, przełożyć do garnka.
Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce, przełożyć do garnka, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Buraki obrać i pokroić w kosteczkę albo drobne słupki, przełożyć do garnka, zalać wodą, posolić i gotować przez godzinę.
Obrać ziemniaki, dodać do zupy gotować aż zmiękną. Czosnek posiekać drobno, dodać do zupy. Z zupy odlać trochę płynu wymieszać w misce ze śmietaną, przelać do zupy i dobrze wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny, dodać posiekany koperek, zamieszać, zestawić z ognia, podawać.