Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubicie zupy to czeka już na was przepis na moim blogu na który serdecznie zapraszam
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 35
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1079
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 444
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3714
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 223
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 35
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1079
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 444
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3714
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 223
Składniki
Do garnka wlać 1 litr i 800 ml wody dodać porcje rosołową, marchew pokrojoną dowolnie i zagotować następnie zmniejszyć ogień zebrać szumowiny i dodać suszoną włoszczyznę oraz przyprawę uniwersalną a gdy mięso jest na pół miękkie dodać ziemniaki i gotować do ich miękkości
Gdy wywar się gotuje przygotować botwinę, umyć ją pokroić drobniej zasypać cukrem i wlać ocet wymieszać i pozostawić aż botwina puści soki
Jak ziemniaki są już miękkie dodać botwinę oraz buraczki tarte lekko zagotować a następnie przygotować śmietanę rozprowadzając ją z gorącym wywarem aby nie było grudek
Do gotującej się zupy wlać śmietanę i lekko zagotować zdjąć z ognia i odstawić aby nabrała ładniejszego koloru