Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubicie zupy to czeka już na was przepis na moim blogu na który serdecznie zapraszam
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6134
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9105
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8612
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6134
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9105
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8612
Składniki
Do garnka wlać 1 litr i 800 ml wody dodać porcje rosołową, marchew pokrojoną dowolnie i zagotować następnie zmniejszyć ogień zebrać szumowiny i dodać suszoną włoszczyznę oraz przyprawę uniwersalną a gdy mięso jest na pół miękkie dodać ziemniaki i gotować do ich miękkości
Gdy wywar się gotuje przygotować botwinę, umyć ją pokroić drobniej zasypać cukrem i wlać ocet wymieszać i pozostawić aż botwina puści soki
Jak ziemniaki są już miękkie dodać botwinę oraz buraczki tarte lekko zagotować a następnie przygotować śmietanę rozprowadzając ją z gorącym wywarem aby nie było grudek
Do gotującej się zupy wlać śmietanę i lekko zagotować zdjąć z ognia i odstawić aby nabrała ładniejszego koloru