Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubicie zupy to czeka już na was przepis na moim blogu na który serdecznie zapraszam
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 52
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2336
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 52
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2336
Składniki
Do garnka wlać 1 litr i 800 ml wody dodać porcje rosołową, marchew pokrojoną dowolnie i zagotować następnie zmniejszyć ogień zebrać szumowiny i dodać suszoną włoszczyznę oraz przyprawę uniwersalną a gdy mięso jest na pół miękkie dodać ziemniaki i gotować do ich miękkości
Gdy wywar się gotuje przygotować botwinę, umyć ją pokroić drobniej zasypać cukrem i wlać ocet wymieszać i pozostawić aż botwina puści soki
Jak ziemniaki są już miękkie dodać botwinę oraz buraczki tarte lekko zagotować a następnie przygotować śmietanę rozprowadzając ją z gorącym wywarem aby nie było grudek
Do gotującej się zupy wlać śmietanę i lekko zagotować zdjąć z ognia i odstawić aby nabrała ładniejszego koloru