Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i niezwykle sycąca zupa z mnóstwem warzyw w środku. Zupa buraczkowa z ziemniakami, podawana z serem feta smakuje obłędnie. Wypróbujcie te przepis! Gwarantujemy, że będziecie do niego chętnie wracać.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35748
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2673
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 466
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 636
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1032
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 130
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35748
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2673
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 466
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 636
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1032
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 130
Składniki
W garnku roztapiamy masło, cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, przerzucamy do garnka i smażymy przez kilka minut. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie przelewamy do garnka bulion.
Buraczki, ziemniaki, pietruszkę i selera obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do garnka i gotujemy do miękkości przez około 30-40 minut. Pod koniec gotowania dodajemy ocet, cukier i przyprawy.
Zupę podajemy z dodatkiem posiekanej natki pietruszki oraz z serem feta pokrojonym w kostkę.