Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle lekka, aksamitna zupa krem z warzyw. Cappuccino w wersji wytrawnej - z batatem, żółtą soczewicą i mnóstwem aromatycznych przypraw. Zupę możecie podać z zieleniną lub spienioną śmietanką.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 167
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 858
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3987
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20009
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 167
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 858
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3987
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20009
Składniki
Cebulę obieramy z brązowych łupin, kroimy w kostkę i przerzucamy na gorącą patelnię z rozgrzaną oliwą.
Batata obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli.
Ząbki czosnku obieramy z łupin, drobno siekamy i przerzucamy na patelnię.
Podsmażone warzywa przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, dodajemy soczewicę. Składniki gotujemy do miękkości przez około 20 minut. W trakcie gotowania zupę przyprawiamy imbirem, kurkumą, solą i pieprzem. Pod koniec gotowania do zupy dodajemy koncentrat i mleczko kokosowe. Zupę blendujemy na gładki krem.
Gotową zupę cappuccino podajemy udekorowaną zieleniną lub z pianką wykonaną ze słodkiej śmietanki. Smacznego!