Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle lekka, aksamitna zupa krem z warzyw. Cappuccino w wersji wytrawnej - z batatem, żółtą soczewicą i mnóstwem aromatycznych przypraw. Zupę możecie podać z zieleniną lub spienioną śmietanką.
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 3280
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 212
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 209
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38327
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 3280
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 212
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 209
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38327
Składniki
Cebulę obieramy z brązowych łupin, kroimy w kostkę i przerzucamy na gorącą patelnię z rozgrzaną oliwą.
Batata obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli.
Ząbki czosnku obieramy z łupin, drobno siekamy i przerzucamy na patelnię.
Podsmażone warzywa przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, dodajemy soczewicę. Składniki gotujemy do miękkości przez około 20 minut. W trakcie gotowania zupę przyprawiamy imbirem, kurkumą, solą i pieprzem. Pod koniec gotowania do zupy dodajemy koncentrat i mleczko kokosowe. Zupę blendujemy na gładki krem.
Gotową zupę cappuccino podajemy udekorowaną zieleniną lub z pianką wykonaną ze słodkiej śmietanki. Smacznego!