Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle lekka, aksamitna zupa krem z warzyw. Cappuccino w wersji wytrawnej - z batatem, żółtą soczewicą i mnóstwem aromatycznych przypraw. Zupę możecie podać z zieleniną lub spienioną śmietanką.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94671
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1894
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5712
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5703
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94671
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1894
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5712
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5703
Składniki
Cebulę obieramy z brązowych łupin, kroimy w kostkę i przerzucamy na gorącą patelnię z rozgrzaną oliwą.
Batata obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli.
Ząbki czosnku obieramy z łupin, drobno siekamy i przerzucamy na patelnię.
Podsmażone warzywa przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, dodajemy soczewicę. Składniki gotujemy do miękkości przez około 20 minut. W trakcie gotowania zupę przyprawiamy imbirem, kurkumą, solą i pieprzem. Pod koniec gotowania do zupy dodajemy koncentrat i mleczko kokosowe. Zupę blendujemy na gładki krem.
Gotową zupę cappuccino podajemy udekorowaną zieleniną lub z pianką wykonaną ze słodkiej śmietanki. Smacznego!