Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo wahałam się przez zrobieniem tej zupy, no bo cebulowa? Jak to będzie smakować? W końcu jednak odwiedziłam pewne miłe i klimatyczne miejsce i tam spróbowałam francuskiej zupy cebulowej i … zakochałam się :) Postanowiłam więc przyrządzić podobną w domu i zapewniam Was – wyszła przepyszna. Polecam!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7544
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 33
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257556
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7544
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 33
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257556
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. W garnku rozpuszczamy masło, wrzucamy cebulę i drobno posiekany czosnek, smażymy do zeszklenia na małym ogniu. Dodajemy tymianek i wlewamy białe wino. Zmniejszamy gaz, mieszamy gotujemy do momentu, aż całe wino niemal całkowicie wyparuje. Wlewamy bulion, solimy i pieprzymy i gotujemy pod przykryciem jeszcze przez pół godziny.
Wszystko miksujemy. Podajemy z gorącym tostem z żółtym serem. Możemy też zrobić grzanki.