Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo wahałam się przez zrobieniem tej zupy, no bo cebulowa? Jak to będzie smakować? W końcu jednak odwiedziłam pewne miłe i klimatyczne miejsce i tam spróbowałam francuskiej zupy cebulowej i … zakochałam się :) Postanowiłam więc przyrządzić podobną w domu i zapewniam Was – wyszła przepyszna. Polecam!
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 107
Dziś do pracy.
Odsłon: 126
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 149
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15400
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 319
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 107
Dziś do pracy.
Odsłon: 126
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 149
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15400
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 319
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. W garnku rozpuszczamy masło, wrzucamy cebulę i drobno posiekany czosnek, smażymy do zeszklenia na małym ogniu. Dodajemy tymianek i wlewamy białe wino. Zmniejszamy gaz, mieszamy gotujemy do momentu, aż całe wino niemal całkowicie wyparuje. Wlewamy bulion, solimy i pieprzymy i gotujemy pod przykryciem jeszcze przez pół godziny.
Wszystko miksujemy. Podajemy z gorącym tostem z żółtym serem. Możemy też zrobić grzanki.