Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tej porze roku warto jeść zupy, najlepiej takie, które nas zasycą i rozgrzeją. Dzisiaj proponuję zupę mocno cebulową z serem żółtym. Dawno jej nie robiłam i postanowiłam przypomnieć ten smak sobie i domownikom.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10684
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3932
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42536
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 461
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 293
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 415
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10684
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3932
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42536
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 461
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 293
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 415
Składniki
Cebulę przeznaczoną na zupę obrać, pokroić w drobną kostkę. W garnku, w którym zamierzamy gotować zupę, rozgrzać masło. Na nim zeszklić cebulę, następnie dodać mąkę, energicznie wymieszać z cebulą. Chwilkę smażyć na małym ogniu, następnie zalać wywarem cielęcym, dopełnić wodą (800ml), doprawić solą i białym pieprzem. Zupę gotować około 20 minut. W czasie, gdy zupa nam się gotuje przygotowujemy pozostałe składniki. Dwie duże cebule obieramy, kroimy w plasterki. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, mieszamy z mieloną papryką. Cebulowe krążki smażymy na oleju, do mocnego zrumienienia. Tym sposobem powstaną nam takie cebulowe chipsy. Jeżeli zupa jest już gotowa podajemy ją z cebulowymi chipsami, posypaną startym serem. Przed podaniem można oczywiście zupę zblendować, ale u mnie jest po domowemu, bez blendowania. Zamiast chipsów cebulowych dobrze sprawdzą się chrupiące grzanki.
Smacznego.