Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca wegetariańska zupa na jesienny obiad.
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 79
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3540
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 387
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 79
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3540
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 387
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Olej rozgrzać w garnku, dodać cebulę i dusić pod przykryciem przez około 10 minut.
Mąkę uprażyć na suchej patelni na kremowy kolor i odstawić do wystudzenia.
Marchewkę, seler i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Starte jarzyny dodać do cebuli i dusić pod przykryciem z dodatkiem soli, gałki muszkatołowej, rozmarynu i kardamonu przez kolejne 10 minut.
Do jarzyn i cebuli dodać 3 szklanki wody i gotować przez pięć minut.
Uprażoną mąkę przesiewać bezpośrednio do zupy, którą ciągle należy mieszać, aby mąka nie zbiła się w grudki.
Zupę można podawać z grzankami lub z dodatkiem sera żółtego.