Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca wegetariańska zupa na jesienny obiad.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1827
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1590
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1548
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2059
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1827
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1590
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1548
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2059
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Olej rozgrzać w garnku, dodać cebulę i dusić pod przykryciem przez około 10 minut.
Mąkę uprażyć na suchej patelni na kremowy kolor i odstawić do wystudzenia.
Marchewkę, seler i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Starte jarzyny dodać do cebuli i dusić pod przykryciem z dodatkiem soli, gałki muszkatołowej, rozmarynu i kardamonu przez kolejne 10 minut.
Do jarzyn i cebuli dodać 3 szklanki wody i gotować przez pięć minut.
Uprażoną mąkę przesiewać bezpośrednio do zupy, którą ciągle należy mieszać, aby mąka nie zbiła się w grudki.
Zupę można podawać z grzankami lub z dodatkiem sera żółtego.