Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rozgrzewająca zupka cebulowa, w której nie czuć cebuli. Poprzez długie duszenie, cebula traci swój ostry smak i staje się słodka, a odrobina wytrawnego białego wina dodaje wykwintnego smaku tej zupce.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 691
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 175
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1350
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 691
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 175
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1350
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, czosnek w plasterki. W głębokim rondlu rozgrzać olej z masłem, wrzucić cebulę z czosnkiem i smażyć ok. 15-20 minut do lekkiego zbrązowienia, co chwilę mieszając. Rondel przykryć pokrywką, zmniejszyć moc palnika i dusić ok. 30 minut. Następnie zdjąć pokrywę, wsypać mąkę, wymieszać, wlać wino, zwiększyć moc palnika i smażyć do odparowania wina. Do cebuli wlać bulion, dokładnie wymieszać, przykryć pokrywką i gotować na małej mocy palnika ok. 30 minut. Na koniec zupę zblendować, wlać śmietanę, doprawić solą i pieprzem, i zagotować. Zupka gotowa, podawać z grzankami i siekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO!!!