Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rozgrzewająca zupka cebulowa, w której nie czuć cebuli. Poprzez długie duszenie, cebula traci swój ostry smak i staje się słodka, a odrobina wytrawnego białego wina dodaje wykwintnego smaku tej zupce.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21718
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 355
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21718
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 355
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, czosnek w plasterki. W głębokim rondlu rozgrzać olej z masłem, wrzucić cebulę z czosnkiem i smażyć ok. 15-20 minut do lekkiego zbrązowienia, co chwilę mieszając. Rondel przykryć pokrywką, zmniejszyć moc palnika i dusić ok. 30 minut. Następnie zdjąć pokrywę, wsypać mąkę, wymieszać, wlać wino, zwiększyć moc palnika i smażyć do odparowania wina. Do cebuli wlać bulion, dokładnie wymieszać, przykryć pokrywką i gotować na małej mocy palnika ok. 30 minut. Na koniec zupę zblendować, wlać śmietanę, doprawić solą i pieprzem, i zagotować. Zupka gotowa, podawać z grzankami i siekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO!!!