Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rozgrzewająca zupka cebulowa, w której nie czuć cebuli. Poprzez długie duszenie, cebula traci swój ostry smak i staje się słodka, a odrobina wytrawnego białego wina dodaje wykwintnego smaku tej zupce.
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 68
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 30
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 68
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 30
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, czosnek w plasterki. W głębokim rondlu rozgrzać olej z masłem, wrzucić cebulę z czosnkiem i smażyć ok. 15-20 minut do lekkiego zbrązowienia, co chwilę mieszając. Rondel przykryć pokrywką, zmniejszyć moc palnika i dusić ok. 30 minut. Następnie zdjąć pokrywę, wsypać mąkę, wymieszać, wlać wino, zwiększyć moc palnika i smażyć do odparowania wina. Do cebuli wlać bulion, dokładnie wymieszać, przykryć pokrywką i gotować na małej mocy palnika ok. 30 minut. Na koniec zupę zblendować, wlać śmietanę, doprawić solą i pieprzem, i zagotować. Zupka gotowa, podawać z grzankami i siekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO!!!