Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rozgrzewająca zupka cebulowa, w której nie czuć cebuli. Poprzez długie duszenie, cebula traci swój ostry smak i staje się słodka, a odrobina wytrawnego białego wina dodaje wykwintnego smaku tej zupce.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35761
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2687
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 472
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 643
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1040
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 144
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35761
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2687
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 472
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 643
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1040
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 144
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, czosnek w plasterki. W głębokim rondlu rozgrzać olej z masłem, wrzucić cebulę z czosnkiem i smażyć ok. 15-20 minut do lekkiego zbrązowienia, co chwilę mieszając. Rondel przykryć pokrywką, zmniejszyć moc palnika i dusić ok. 30 minut. Następnie zdjąć pokrywę, wsypać mąkę, wymieszać, wlać wino, zwiększyć moc palnika i smażyć do odparowania wina. Do cebuli wlać bulion, dokładnie wymieszać, przykryć pokrywką i gotować na małej mocy palnika ok. 30 minut. Na koniec zupę zblendować, wlać śmietanę, doprawić solą i pieprzem, i zagotować. Zupka gotowa, podawać z grzankami i siekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO!!!