Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cebulowa jest smaczna, polecam.
Garnek, głęboka patelnia, nóż, deska do krojenia, waga kuchenna, łyżka stołowa,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1280
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 742
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1393
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1280
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 742
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1393
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Mocno rozgrzej głęboką patelnie, dodaj masło i oliwę z oliwek, wsyp pokrojoną cebulę . Podsmaż na średnim ogniu na złoty kolor ( około 25 minut ). Pod koniec dodaj drobno posiekany czosnek, tymianek, wymieszaj i smaż jeszcze kilka minut.
Zrumienioną cebulę wrzuć do gotującego się bulionu ( rosołu ), dodaj ziele angielskie i ziarna pieprzu. Gotuj jeszcze około 5 minut. Na końcu dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
Bagietkę pokrój na mniejsze kawałki, podpiecz w piekarniku, aby się leciutko zrumieniła. Gorącą zupę rozlej do głębokich talerzy.
Do każdego talerza wrzuć kilka wysuszonych kawałków bagietki. Możesz także posypać suszoną lub świeżo pokrojoną natką pietruszki.
Smacznego !