Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cebulowa jest smaczna, polecam.
Garnek, głęboka patelnia, nóż, deska do krojenia, waga kuchenna, łyżka stołowa,
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22892
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1865
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4822
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22892
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1865
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4822
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Mocno rozgrzej głęboką patelnie, dodaj masło i oliwę z oliwek, wsyp pokrojoną cebulę . Podsmaż na średnim ogniu na złoty kolor ( około 25 minut ). Pod koniec dodaj drobno posiekany czosnek, tymianek, wymieszaj i smaż jeszcze kilka minut.
Zrumienioną cebulę wrzuć do gotującego się bulionu ( rosołu ), dodaj ziele angielskie i ziarna pieprzu. Gotuj jeszcze około 5 minut. Na końcu dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
Bagietkę pokrój na mniejsze kawałki, podpiecz w piekarniku, aby się leciutko zrumieniła. Gorącą zupę rozlej do głębokich talerzy.
Do każdego talerza wrzuć kilka wysuszonych kawałków bagietki. Możesz także posypać suszoną lub świeżo pokrojoną natką pietruszki.
Smacznego !