Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa cebulowa Montmartre

Zupa cebulowa Montmartre

Autor:

Przepisów i artykułów: 2119 Ocena: 47364

Dodano:

Odsłon: 6172

Pyszna ,łatwa i szybka w przygotowaniu zupa lekko podkręcona aromatem mielonego goździka.

Składniki

  • 1 kg cebuli
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżka suszonego oregano
  • 1/4 łyżeczki mielonych goździków
  • sól ,pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebule obieramy i kroimy w piórka. W garnku szklimy ją na rozgrzanej oliwie i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy ją około 20 min dodając przyprawy. Podajemy gorącą z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń