Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cheesburgerowa z bekonem i cheddarem to kremowa i sycąca, płynna wersja amerykańskiego fast foodu. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu i będzie uwielbiana przez całą rodzinę – młodszych i starszych.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 898
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1045
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2088
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 898
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1045
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2088
Składniki
W dużym garnku o żeliwnym dnie podsmaż boczek do zrumienienia i uzyskania chrupkości. Wyjmij go, pozostawiając 2 łyżki tłuszczu wewnątrz.
Dodaj wołowinę do garnka i smaż, nie ruszając, przez ok. 3-4 minuty, do zrumienienia. Rozdrobnij ją i smaż do utraty surowego koloru. Odcedź ją i odstaw.
Zmniejsz ogień do niskiego. Dodaj masło i podsmaż na nim pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Smaż do miękkości, przez ok. 5 minut. Dodaj resztę warzyw: tartą na tarce o dużych oczkach marchewkę i pokrojone w niewielką kostkę ziemniaki. Wlej bulion i gotuj całość przez 7-10 minut.
Dopraw zupę wszystkimi przyprawami i kontynuuj gotowanie do miękkości ziemniaków.
Zmniejsz ogień do minimalnego i wlej oba rodzaje śmietany. Wyłącz ogień i dodaj połowę sera. Mieszaj do rozpuszczenia.
Zupę cheeseburger podawaj na ciepło, posypaną resztą sera, boczkiem i świeżą natką pietruszki.
Resztki przechowuj w lodówce, w garnku, ale posypuj dodatkami dopiero po podgrzaniu i przelaniu na talerze.