Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cheesburgerowa z bekonem i cheddarem to kremowa i sycąca, płynna wersja amerykańskiego fast foodu. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu i będzie uwielbiana przez całą rodzinę – młodszych i starszych.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7870
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3111
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7870
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3111
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Składniki
W dużym garnku o żeliwnym dnie podsmaż boczek do zrumienienia i uzyskania chrupkości. Wyjmij go, pozostawiając 2 łyżki tłuszczu wewnątrz.
Dodaj wołowinę do garnka i smaż, nie ruszając, przez ok. 3-4 minuty, do zrumienienia. Rozdrobnij ją i smaż do utraty surowego koloru. Odcedź ją i odstaw.
Zmniejsz ogień do niskiego. Dodaj masło i podsmaż na nim pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Smaż do miękkości, przez ok. 5 minut. Dodaj resztę warzyw: tartą na tarce o dużych oczkach marchewkę i pokrojone w niewielką kostkę ziemniaki. Wlej bulion i gotuj całość przez 7-10 minut.
Dopraw zupę wszystkimi przyprawami i kontynuuj gotowanie do miękkości ziemniaków.
Zmniejsz ogień do minimalnego i wlej oba rodzaje śmietany. Wyłącz ogień i dodaj połowę sera. Mieszaj do rozpuszczenia.
Zupę cheeseburger podawaj na ciepło, posypaną resztą sera, boczkiem i świeżą natką pietruszki.
Resztki przechowuj w lodówce, w garnku, ale posypuj dodatkami dopiero po podgrzaniu i przelaniu na talerze.